Ingenting kan stoppa oss

| Uppdaterad
SOS Aktuellts logo, en röd fjäril.
CHEFREDAKTÖRENS ORD

Det var någon som nyligen frågade varför vi har en fjäril som logo. Det fick mig att inse att vi inte presenterat vår logo på länge. Det visar också hur hemmablind man blir. För mig är det ju självklart vad vår fjäril symboliserar. 

Vår logo fjärilen symboliserar frihet och tillgänglighet. SOS Aktuellt, tillsammans med vår målgrupp – alla vi med funktionsvariationer, kan flexibelt, fördomsfritt och med öppet sinne surfa mellan ämnen och områden lika enkelt som en fjäril flyger från blomma till blomma.

Den här devisen har vi alla också bevisat under den här coronavåren. Trots en massiv nedstängning av vårt land och hela världen så har vi klarat av att hitta nya vägar att få vardagen att fungera. Trots förbud och hinder har vi som fjärilen hittat öppningar och alternativa lösningar att komma till våra blommor. Vi är inte låsta. Vi formar oss enligt rådande läge. Jag tänker inte avhandla vårens undantagsläge mer än så för, tro det eller ej, det finns faktiskt ännu större och mer oöverkomliga problem än corona. Många är också innerligt trötta på corona och tänker som den svenska musikgruppen Iggesundsgänget sjunger: ”Det tjänar ändå ingenting till. Det går åt helvete i alla fall”. Iggesundsgänget var aktiva på 1970-talet. De hade rätt på ett komiskt sätt och alltid med glimten i ögat förstås. Trots att vi med glimten i ögat kan säga att det går åt fanders så nog reder vi upp saker och ting i alla fall. Ingenting kan stoppa oss att ta tag i våra egna liv och göra det bästa av situationen.

Förutom fjärilen så vill jag också uppmärksamma er på att spana in SOS Aktuellts nya webbsida. Adressen är den samma som förut www.sosaktuellt.fi. Hör gärna av er med synpunkter!

Vi har också en kampanj på gång för tidningen. Nog visste du väl att du får SOS Aktuellt gratis som medlemsförmån om du hör till en av SAMS medlemsförbunds föreningar? Hör av dig till oss eller till din förening så får du tidningen hem i posten.

Och till slut ett citat från Amerika som fick mig på gott humör.

It’s ok if you fall apart sometimes. Tacos fall apart and we still love them.

Ha nu en skön sommar allihopa!

PS! Nu hittar ni oss också på Facebook! 

Gå in och gilla oss!

Daniela Andersson är chefredaktör

SOS Aktuellt

SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder rf
Medelhavsgatan 14 A, 00220 HELSINGFORS
redaktion@sosaktuellt.fi
Telefon: 044-555 4388

Back to top of page